Nyhedsbrev nr. 6, maj 2020.

Kære støtter.

 Vi er ved at være på den anden side af virus- ferien, og det hele starter op igen. Her i centeret har der været stille, og jeg har nydt det. Den første virus-uge var forvirrende, da der skulle aflyses møder, arrangementer, deltagelse i konferencer osv, men så blev der ro. De organisationer, vi samarbejder med har også været stille, men så har der været tid til refleksion.

 Vores projekt “Unge i demokratisk mesterlære”, som har kørt hele foråret, er nu afsluttet, og regnskab og evalueringer kan sendes ind til Tuborgfondet, som vi jo fik midler fra. Vi sender med det samme en ansøgning afsted om midler til et tilsvarende projekt, som skal køre i Folketinget til efteråret. Meldingen fra Tuborgfondet er, at de stadig deler midler ud som før virus-ferien.

 Vi fik med nød og næppe gennemført de sidste workshops i projektet, og måtte mengelere os ift forsamlingsrestriktioner, lukkede skoler og lokaler osv. Heldigvis havde oplægsholderne masser af tid, så vi kunne jonglere rundt med datoerne. Den sidste workshop, i politisk argumentation, fik vi lov til at holde i Sulelængen, som er et skønt kulturhus i Magtenbølle, med plads til både møder og koncerter. Tak for det, Jørgen.

 Der har også været god tid til at opstarte og tænke over flere projekter, ud over at netværke. 

Lige nu har vi et lovforslag oppe i Folketinget, som er blevet godkendt ved 1. behandling. Vi håber, at 2. behandling kommer til sommer. Lovforslaget omhandler dannelsen af et nationalt center for demokratiudvikling, som skal ligge i Rigsarkivets gamle lokaler på Christiansborg. Vi har fået politikere på tværs af spekteret til at støtte op omkring forslaget. Selve designet af centeret er ikke på plads, men det bliver nok noget, som inkluderer et undervisningscenter, så skoleklasser kan komme og lære om demokrati.

 Jeg er også i gang med at lægge følere ud omkring konferencen i direkte demokrati, som nu er blevet udsat til 2023, så jeg fik et ekstra år til at undersøge sagen. Den kommune, som er mest oplagt til at være demokrati-by er København, da de har forsøgt sig med borgerinddragelse ift det offentlige rum, og også har flest penge til at støtte sådan en konference. Hvis nogen har kontakter til Københavns kommunes administration, så sig endelig til.

 Jeg er stadig alene på leder- posten, så jeg søger en til at dele projekterne med. Sig til, hvis I har nogen på sinde.