Nyhedsbrev nr 8, august 2020

Kære venner.

Jeg kan med glæde oplyse, at Center for medborgerskab har skiftet navn til Bedre demokrati. Det nye navn fortæller mere om, hvad vi laver, og hvor vi gerne vil hen. Og det var en enig bestyrelse, der tog beslutningen. 

 I den forbindelse er vores hjemmeside blevet opdateret, og vi har købt domænet www.bedredemokrati.org

Mailadressen er den samme: mail@medborgerskab.org, og vi modtager gerne forslag til projekter eller ny viden. Og man kan melde sig til foreningen på hjemmesiden. Medlemsskab er gratis, da vi gerne vil have lige adgang for alle, på demokratisk vis. I må endelig sprede budskabet, da Erhvervsstyrelsen holder øje med, om vi har medlemmer. Man kan også tilmelde sig nyhedsbrevet.

 Samtidig kan vi også begynde at samle det førbemeldte repræsentantskab af foreninger, studier, virksomheder og andre interessenter, som arbejder professionelt med demokratiudvikling. Har I forslag til foreninger eller folk, som I ser som oplagte i repræsentantskabet, så skrive til mail@medborgerskab.org

 Vores projekt Unge i demokratisk mesterlære, som vi trods Corona gennemførte i Assens byråd, kan vi nu videreføre til Folketinget. Vi har modtaget midler fra Tuborgfondet, og Stine Skot fra Brønshøj- Husum lokalråd vil være projektleder på det. Her i september begynder vi på rekrutteringen af 20 unge og 20 Folketingspolitikere, som vil følge hinanden og lære om borgerinddragelse og demokratiudvikling, og komme på 4 workshops. De unge får et godt CV, et netværk og usædvanligt god viden om demokratiudvikling i retning af samskabelse og borgerinddragelse. I må endelig tage fat i unge og politikere og sælge projektet.

 En af workshoppene i projektet bliver i demokrati- fitness, som konsulenterne WeDoDemocracy står for. Her kan man styrke sin demokrati- muskel. WeDoDemocracy er lige nu facilitatorer på Danmarks kun 2. borgersamling, som lige foregår i Albertslund kommune. Den 1. borgersamling var i Københavns kommune i 2019, og handlede om hvordan man kombinerer moderne trafik og middelalderby, rundt om beboerne. Deltagerne bliver udvalgt efter alder, job, køn, etnicitet, etc, og de skal mødes over 6 gange for at give kommunen råd om byudvikling. Albertslund kommune har givet tilsagn til, at de vil lytte til borgernes råd.

 Kh Sofia